Zloženie: Assámsky čierny čaj, kúsky kakaových bôbov 15%, vôňa
PRÍPRAVA KAKAUKOVÉHO ČIERNEHO ČAJU
Vodu necháme krátko zovrieť. 5 g čajoviny (cca 1,5 – 2 čajové lyžičky) zalejeme horúcou vodou 95-100°C o objeme 2,5 – 3,5 Dl a necháme lúhovať 3-4 minúty. Nálev zlejeme a pijeme čerstvý a teplý.
Úžasná vôňa kakaa a nezamiteľná chuť umocňujú zážitok z pitia čaju. Tento čaj je veľmi dobrý aj s napeneným mliekom ako Chai Latte s klinčekom badiánom a škoricou je famózny.
Výživové hodnoty pre čaj (100ml nálevu): Energetická hodnota 17kj, 4kcal, Bielkoviny: 0,5g, Tuky: 0g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0g, Sacharidy 0,5g, z toho cukry 0,5g, Soľ 0g.